You are hereTaido in het kort

Taido in het kort


Taido is ontwikkeld omdat er het idee ontstond dat vele traditionele vechtkunsten, in het bijzonder karate, verouderd waren. Door wetenschap en acrobatiek toe te voegen aan traditionele vechtkunsten ontstond uiteindelijk in 1965 Taido.

 

Er zijn meerdere onderdelen bij Taido kampioenschappen: Jissen, Hokei en Tenkai bijvoorbeeld. Jissen is een 1 op 1 semi-contact gevecht in een 9x9m gebied, hierbij is 1 punt - Ippon (doodslag) - genoeg om te winnen. Of te wel, met 1 stoot, trap of worp kan de wedstrijd beslist zijn. Hokei lijkt erg op de kate van karate; hierbij is het de bedoeling om een vast patroon te lopen waarbij verschillende technieken perfect uitgeoeffend dienen te worden tegen meerdere 'schijntegenstanders'. Tenkai is een ingestudeerd 5 tegen 1 gevecht waarbij er acrobatiek een zeer grote rol speelt.

Tijdens de training besteden we aandacht aan alle bovenstaande punten, waardoor Taido een zeer diverse vechtkunst is waarbij heel veel verschillende technieken aanbod komen. Kom een keer langs en ontdek of Taido wat voor jou is!