You are hereAchtergrond

Achtergrond


Geschiedenis
In 1925 werd Seiken Shukumine geboren in Okinawa, Japan. Hij heeft met meerdere meesters van voornamelijk karate getraind.

In 1953 werd Gensei ryu karate opgericht door Seiken Shukumine.

In 1954 demonstreerde hij een kata, Koshoukundai, waarbij hij uiteindelijk 35 dakpannen stuk sloeg. Dit alles werd in heel Japan uitgezonden.

In 1956 kreeg hij de titel '8e Dan kyoshi (leraar)'.

In 1963 bedacht hij enkele filosofische punten die hij later zou ontwikkelen tot Taido.

In 1965 was Taido officieel geboren.

In 1983 werd de Wereld Taido Federatie opgericht.

Filosofie:
Taido is een moderne vechtkunst. Het doel van Taido is om wetenschappelijke methodiek en traditionele waarden samen te gebruiken voor de ontwikkeling van de vechtkunst. De concepten die Taido uniek maakt zijn onder andere: 3-dimensionale bewegingen (bewegingen en aanvallen vanaf de grond, staand en in de lucht), een 'verdedigende-aanval', wetenschappelijke benadering bij alle bewegingen, de flexibiliteit voor het uitvinden en toevoegen van nieuwe technieken en een aandachtspunt voor de relatie tussen de Taidoka en de maatschappij.

Taido is een vechtkunst die uitgevonden is om te voldoen aan de behoeften van de moderne maatschappij. De basis kan uitgelegd worden als een combinatie van aanvallende- en verdedigende-technieken waarbij men gebruik maakt van zijn eigen lichaamsas. Het voornaamste doel is om een absolute zelfbewustzijn te ontwikkelen met de bewegingen waardoor lichaam en geest in harmonie zijn.

Er zijn 5 basis-bewegingen waar alle aanvallende- en verdedigende-technieken mee worden gecombineerd: een ronddraaiende beweging om je verticale as (Sengi), een (transversale) golf beweging (Ungi), een vallende beweging (Hengi), een ronddraaiende beweging om een horizontale as (Nengi). De 5e techniek (Tengi) bestaat uit alle acrobatische manoeuvres zoals rollen, duiken, salto's, radslagen en flik-flaks.

De moderne wereld, waarin de wetenschap centraal staat, is ook een destructief en verwarrend tijdperk. De Taidoka, die van zijn eigen lichaam een wapen heeft gemaakt, maakt het zichzelf mogelijk om met zowel tegenstanders als tegenstand om te gaan - met harmonie als doel.

De mens heeft zich altijd geprobeerd te ontwikkelen en om die ontwikkeling door te geven aan de volgende generatie. Wanneer we onszelf werkelijk volledig toewijden aan training zullen we een 'eenheid' bereiken (Goitsu). Dit is het ultieme, absoluut en oneindig; wanneer de Taidoka meester is van het mens zijn.