You are hereTrainingskamp Kopenhagen, Pasen 2010

Trainingskamp Kopenhagen, Pasen 2010In januari ontvingen wij een uitnodiging van de Taido dojo gesitueerd in Kopenhagen om deel te nemen aan hun trainingskamp met Pasen. Met Yuetsu Tanaka en Mikael Jansson als hoofddocenten beloofde dit een actief trainingskamp te worden, en wij besloten om er met zijn vijven heen te gaan. 

De weg naar Kopenhagen zat vol verrassingen – geplande en ongeplande. Eén van ons is woonachtig in Duitsland, die we op de route in Osnabrück hebben opgepikt, en een ongeluk in de buurt van Hamburg legde het verkeer een uur stil. Een mooie gelegenheid om een groepsfoto te nemen op de snelweg...

Het trainingskamp blonk uit in een zeer goede organisatie. De slaapzaal en de trainingshal waren uitstekend en lagen dicht bij elkaar, het inschrijven van de circa dertig deelnemers uit zes verschillende landen ging vlot, en de trainingen waren zeer leerzaam. Tanaka sensei leerde ons bijvoorbeeld unsoku stappen vanuit een nieuw perspectief en liet onze hersens kraken door ons te laten puzzelen met de verschillende dimensies in Taido. Ook introduceerde hij twee nieuwe vormen van tactisch Jissen. Mikael Jansson heeft een zeer vlot scheidsrechterseminar gegeven, en de Deense hoofddocent, Jens Pohlman, heeft veel aandacht besteed aan de basis.

Tot slot geven wij onze complimenten aan de kok. Eén van de Deense Taidoka’s is een chefkok, die alle maaltijden tijdens het trainingskamp zelf bereid heeft, inclusief het brood dat hij ’s ochtends vroeg bij de slaapzaal bracht en het complete banket.